Project omschrijving

Per 01-01-2021 beschikbaar

Gerestaureerde, historisch woonhuis

Gestoffeerd

Drie woonlagen 135 m2.

Huurprijs € 1750,00 excl. gebruik van elektra en water, internet en TV.

Visserslaan 2 Gorinchem

 

De stad Gorinchem heeft zich ontwikkeld tot een stad met allure en telt momenteel meer dan 35.000 inwoners. Met zowel aansluitingen op de A15 als de A27 zijn grote steden, zoals Utrecht, Rotterdam en Breda gemakkelijk bereikbaar.

Gorinchem is een stad met de grootste vesting van Nederland, de stad heeft een rijk historisch verleden wat u onder andere nog terug kunt vinden in de vestingwallen met zijn bastions uit de 16e eeuw, het voormalige stadhuis met de bijbehorende pittoreske markt en natuurlijk de vele karakteristieke straatjes en steegjes.

De Visserslaan is een rustig, doodlopend straatje, midden in het oude centrum. Karakteristieke buitengevels, de historische watertoren, geven het karakter van de straat weer. Zowel de uiterwaarden van de rivier de Merwede, alsmede het historische centrum, zijn op twee minuten wandelafstand te bereiken.

Met uitzicht op de historische watertoren, bevindt zich deze karakteristieke woning (bouwjaar 1910). Afgelopen jaar heeft de woning een volledige metamorfose ondergaan, en is op duurzame wijze volledig gemoderniseerd. De woning is opnieuw en volledig voorzien van isolatie. Voor het verwarmen van de woning, is gekozen voor vloerverwarming. Deze wordt aangestuurd door het gebruik van een warmtepomp. De woning is dan ook in het geheel vrij van aardgas.

Verdeeld over drie woonlagen, heeft de woning een woonoppervlakte van 135m2. Momenteel wordt de buitgevel gerestaureerd en in originele staat herstelt. De woning staat op eigen grond van 115m2 en heeft een  leuke stadstuin met een oppervlakte van 50m2.

De eigenaar van dit appartement heeft er bewust voor gekozen om geen centrale badkamer aan te brengen. In plaats hiervan, is elke slaapkamer uitgerust met een eigen doucheruimte,  wastafel met meubel.

Diverse originele elementen, zoals o.a. glas en lood, kamer en suite- en paneel deuren, zijn in de gehele woning, behouden gebleven.

Wanden zijn glad gestucte, en kozijnen zijn in een lichte kleur wit geschilderd. Alle vloeren in het appartement zijn voorzien van een modern, lichtkleurig laminaat.

 

 

 

Indeling begane grond

Via de voordeur bevinden we ons in de entree van de woning. Hier bevindt zich meterkast, trapopgang naar eerste en tweede etage, en ingang richting voor- en achterkamer.

Voorkamer

De voorkamer (ca. 20m2), is middels originele (glas en lood) kamer en suite deuren, gescheiden van de achterkamer. De traditionele schuiframen aan de straatzijde van de woning, geven een enorme lichtinval. Alle wanden zijn glad gestucte, en in witte kleurstelling geschilderd.

Achterkamer / keuken

De achterkamer is als keuken in gebruik genomen. De tuingerichte keuken is uitgerust met een moderne, grijs gemarmerde keukenopstelling. Foto`s volgen later. De leuke stadstuin is door middel van openslaande deuren, te bereiken. En heeft een afmeting van ca. 50m2. De tuin bestaat uit groen en een betegeld terras.

Slaapkamer I

Naast de keuken, is er in de achterkamer een extra kamer gecreëerd. Deze kan gebruikt worden als slaapkamer. In de kamer is een doucheruimte, wastafel met meubel en medicijnkastje plus spiegel aangebracht. In een aparte ruimte, zijn hier warmtepomp, en leidingen m.b.t. vloerverwarming aangebracht. Wasmachine en droger aansluitingen zijn hier tevens aanwezig. Via de deur is de achtertuin ook bereikbaar.

Er is aan apart toilet gesitueerd. De begane grond heeft een gebruiksoppervlakte van 67,5m2.

Indeling eerste etage   

Woonkamer / keuken / kantoorruimte

Via de eerste trap, wordt de eerste etage bereikt. Hier is een volledige woon etage gecreëerd. De woonkamer/ keuken is aan gericht aan de voorzijde van de woning. Het keukenblok is identiek aan de keuken op de begane grond. Drie grote ramen zorgen ook hier voor een enorme lichtinval. Tevens door de materiaal keuze, oogt de gehele woning een heerlijk licht. Een apart, tweede toilet is in deze ruimte aanwezig.

Slaapkamer II

De slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de etage. Ook hier is een doucheruimte, wastafel met meubel en medicijnkastje plus spiegel aangebracht. De eerste etage kan dienen als kantoor aan huis. Of als een eigen etage voor een opgroeiend kind. De eerste etage heeft een gebruiksoppervlakte van ruim 49m2.

 

 

Tweede etage

Middels een open trap, is de derde etage te bereiken. Hier heeft een grootse verandering plaats gevonden. Een transformatie van een opbergzolder, tot een luxe slaapkamer met doucheruimte, wastafel met meubel en medicijnkastje plus spiegel . De ruimte heeft een gebruiksoppervlakte van 18m2.

Aan de achtergevel is er een dakkapel geplaatst. Deze kapel is uitgevoerd met glazen, openslaande deuren. Het royale dakterras is vanaf hier bereikbaar. In verband met de veiligheid, wordt het terras voorzien van een spijlen hekwerk.

De woning wordt gedeeltelijk voorzien van stoffering. Foto`s zullen in een later stadium worden bijgevoegd aan deze advertentie.

Huurdersprofiel

Namens de eigenaar zoek ik een kandidaat huurder die zich voor minimaal één jaar wil vastleggen. De woning is bestemt voor een huishouden die bestaat uit een gezin, koppel, single. Een combinatie van wonen en werken zou perfect passend zijn. Of een expat die zoekende is naar woonruimte.

Er wordt een borg gevraagd. Deze heeft de hoogte van één maand huur.

Heeft u interesse om de woning aan Vissersdijk te Gorinchem, in real life te bekijken? Neemt u dan contact met mij op. Ik ben bereikbaar via (+31)6 123 33 496 of per email, info@vivirwonen.nl